How it worksHow it worksHow it worksHow it works

Från idé till skiss till färdigt sample

Mila Silvers smyckesdesign ritas och tas fram inom företaget.
Nya smycken lanseras löpande under året, alltid med målet att bli långvariga i sortimentet och förhoppningsvis morgondagens mila-klassiker!
Genom ett tätt samarbete med våra tillverkare tas nya design fram och testas innan den lanseras till kund. Genom processen får designern Maria Laakso en uppfattning om proportioner, passform och design. En viktig del av designprocessen som bidrar till att smycket håller hög kvalitet och får ett långt liv i sortimentet.

Tillverkning i Europa & Sverige

Mila Silvers silversmycken tillverkas genom traditionella metoder som gjutning och traditionellt silversmide.
Vår produktion är förlagd i Europa och Sverige. Tack vare närliggande produktion och ett tätt samarbete med våra tillverkare kan vi erbjuda ett brett sortiment och lansera nya design löpande under året.
Alla smycken med diamanter som vigsel-och förlovningsringar samt smycken i äkta guld tillverkas made-to-order i Sverige.

Våra material

Alla silversmycken från Mila Silver är tillverkade i 925 sterling silver vilket är den officiella och godkända kvalitén för silversmycken. Silverhalten är 92,5 % rent silver, resterande procent är restmetaller för att smycket ska vara hårt och hållbart.
Ett smycke i äkta silver är hållbart, nickelfritt och förnyelsebart.
Läs Skötselråd för silversmycken HÄR.
Guldsmycken från Mila Silver tillverkas av 90% återvunnet guld.
Smycken med diamanter som vigsel- och förlovningsringar är infattade med etiskt labbodlade diamanter eller naturliga certifierade diamanter. De naturliga diamanterna är godkända enligt EU:s regelverk 2368-200 och i enlighet Kimberleyprocessen.